Over PT Pepijn

Even voorstellen;

Ik ben Pepijn van Afferen, 34 jaar, trotse vader van twee zoons van 2,5 en 0. De afgelopen tijd heb ik veel bijgeleerd over gezondheid, voeding, rust en training i.c.m. met het ouderschap. Door deze verrijking ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken. Ik snap nu wat er bedoeld wordt als het weer eens zo’n dag/nacht/week was (ouders weten wat ik bedoel haha)… Hierdoor kan ik nu nog beter inspelen op de moeilijkheden en mogelijkheden van ouders, die met behulp van een Personal Trainer willen werken aan de beste versie van zichzelf. Je wilt toch een voorbeeld zijn voor je kind(-eren).

Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar actief werkzaam in de wereld van fitness/bootcamp/personal training. In die tijd heb ik al vele mensen, met net zo veel verschillende doelstellingen, mogen helpen deze te verwezenlijken. Deze doelen variëren van 10 kg afvallen tot de 13 km Strong Viking Obstacle Run te volbrengen, het herstel na een blessure of fitter tijdens en na de zwangerschap, tot gewoon een gezondere leefstijl creëren.

De doelen hebben allemaal gemeen dat iedereen een betere versie van zichzelf wilt neerzetten. De weg die we samen gaan bewandelen is bij ieder doel verschillend. Bij iedere weg zullen er pieken en dalen zijn. Er zal menig zweetdruppel worden vergoten en met de tanden op elkaar doorgewerkt moeten worden. Maar zal er ook samen gelachen kunnen worden. Met een 100% inzet vanuit beide kanten zal er altijd een mooie eindbestemming in het verschiet liggen. Dat maakt het zo leuk om Personal Trainer te zijn.

Scholing

Ik geloof dat kennis mij de beste basis geeft om op de juiste manier te bepalen hoe wij samen aan de slag gaan. Met mijn jarenlange ervaring kan ik mij voor de volle 100% inzetten om samen met jou je doel(-en) te behalen.

Opleidingen

Mijn scholing is begonnen met de opleiding Fysiotherapie, dat bleek mij niet helemaal te liggen Het gaf mij wel een uitstekende basis om versneld het CIOS af te ronden tot Fitness & Health Instructor. Deze opleiding was i.c.m. de studie Sport en Gezondheid Management, op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, hier heb ik mijn Bachelor of Health behaald.

Aan het werk

Na mijn studie ben ik fulltime als spinning-, fitnessinstructeur gaan werken en stroomde ik door tot fitnessmanager. Ondertussen heb ik mijzelf met verschillende opleidingen en cursussen verder ontwikkeld als fitness professional. Ik heb opleidingen gevolgd tot internationaal gecertificeerd Personal Trainer, Master Kettlebell Instructor, Zwanger en Fit instructeur,  TRX Instructor en Freestyle Indoor Cycling Instructor. In de loop van de jaren ben ik geschoold op vele vlakken en ben er van overtuigd dat ik nooit uitgeleerd zal raken. Elke nieuwe ervaring geeft je weer dat beetje extra kennis dat je meeneemt naar de volgende uitdaging.

Zelfstandig Personal Trainer

Na 6,5 jaar in de sportschool te hebben gewerkt, heb ik in 2016 de keuze gemaakt om volledig zelfstandig verder te gaan. Ik had in de voorgaande jaren de mogelijkheid om, naast mijn werk op de sportschool, ook mijn eigen Personal Training en Bootcamp-bedrijf op te bouwen. En ben nu inmiddels al ruim 2 jaar volledig zelfstandig ondernemer. Ook dit heeft mij weer veel geleerd over het ondernemen van een eigen zaak en alle bijkomende zaken.

Mijn laatste leer-/levenservaring is de geboorte van mijn zoon. Elke dag met hem is weer anders en hem de wereld zien ontdekken geeft mij ook weer nieuwe inzichten. Je ben nooit te jong of te oud om te leren!

In de toekomst

Momenteel ben ik mij meer aan het verdiepen in voeding met behulp van de opleiding Orthomoleculair Sportconsulent om mijn klanten nog beter te kunnen helpen de beste versie van zichzelf neer te zetten.

Pepijn van Afferen Personal Training NASM
Pepijn van Afferen Personal Training TRX PT
Pepijn van Afferen Personal Training Rijnijssel cios
Pepijn van Afferen Personal Training Fitvak
Pepijn van Afferen Personal Training Kettlebell Association
Pepijn van Afferen Personal Training EFAA
Pepijn van Afferen Personal Training HAN
Pepijn van Afferen Personal Training Opleidingen2000
Pepijn van Afferen Personal Training aed

Testimonials

"Pepijn is een allround personal trainer, die zelfs een sportief persoon nog sportiever kan maken. Pepijn is mij aanbevolen door een vriendin en ik ben een uitdaging voor 3 maanden aan gegaan om deze manier van sporten te testen. Na drie maanden ben ik niet gestopt en train nu al bijna een jaar met héél véél plezier met hem en denk nog niet na over stoppen!"

Maite Herrero (nov. 2015)
[/testimonial]

Fitheid, kracht, blessureherstel; Pepijn weet elke training aan te passen aan je persoonlijke situatie waardoor je continu vooruitgang boekt.

Linda Smits (feb. 2016)

"Je past elke training aan mijn persoonlijke wensen.
Je legt de oefeningen duidelijk uit met een voorbeeld.
Mijn doel is ook jouw doel! Samen werken we er voor 100% eraan.
Het is fijn om steeds fitter te worden en ook erg belangrijk ik kom steeds beter in mijn vel te zitten."

Cindy Prudon (sept. 2017)

"Pepijn is als trainer enthousiast, overtuigend, doortastend en zeer motiverend. Zijn trainingen zijn kwalitatief hoog, afwisselend, inspannend en informatief goed onderbouwd
Hij is elke training zeer goed voorbereid en weet echt waarover hij spreekt."

Marijke Evers (feb. 2015)

"Pepijn, een PT met een (bijna) on(be)grijpbare bescheidenheid. Zijn uiterst professionele houding straalt rust uit. Pepijn nodigt ongedwongen uit om tot diep in de kern te kruipen, waar jouw vraag en behoefte als klant ligt. Hij is in staat alle aspecten van voeding, bewegen en persoonlijke doelstelling met elkaar te verbinden, voor zowel jong als oud. Een trainer van topklasse waar ik zelfs op zondagochtend graag mijn bed voor uit kom!"

Eefje Nieuwenhout (nov. 2013)

"Sinds begin januari ben ik aan de slag met Pepijn, een super ervaring. Pepijn is erg kundig, rustig en motiverend. Meerdere malen heeft hij al achter mij gestaan op het moment dat ik het wilde laten afweten en hij zachtjes zegt: "kom op nog maar 4!". En dat ik dan toch even doorzet en net wat verder ga dan dat ik zelf zou hebben gedacht! Met vertrouwen werk ik samen met Pepijn naar mijn doel toe, fijn!
Voor PT op maat, met veel variatie en een prettig persoon als trainer heb je aan Pepijn de juiste persoon! Doen!"

Iris Schreurs (mei 2015)

"Pepijn is een hele goede personal coach met de juiste hoeveelheid vasthoudendheid en enthousiasme. Hij heeft mij vanaf het begin weten te motiveren en inspireren om weer een volgende stap te zetten. Trainingen zijn steeds afwisselend en gevarieerd."

Jacco Versleijen (jan. 2012)