Over PT Pepijn

Even voorstellen;

Ik ben Pepijn van Afferen, 36 jaar, trotse vader van Benjamin en Sam (2016 en 2018). De afgelopen tijd heb ik veel bijgeleerd over gezondheid, voeding, rust en training i.c.m. met het ouderschap. Door deze verrijking ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken. Ik snap nu wat er bedoeld wordt als het weer eens zo’n dag/nacht/week was (ouders weten wat ik bedoel haha)… Hierdoor kan ik nu nog beter inspelen op de moeilijkheden en mogelijkheden van ouders, die met behulp van een Personal Trainer willen werken aan de beste versie van zichzelf. Je wilt toch een voorbeeld zijn voor je kind(-eren).

Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar actief werkzaam in de wereld van fitness/bootcamp/personal training. In die tijd heb ik al vele mensen, met net zo veel verschillende doelstellingen, mogen helpen deze te verwezenlijken. Deze doelen variëren van 10 kg afvallen tot de 13 km Strong Viking Obstacle Run te volbrengen, het herstel na een blessure of fitter tijdens en na de zwangerschap, tot gewoon een gezondere leefstijl creëren.

De doelen hebben allemaal gemeen dat iedereen een betere versie van zichzelf wilt neerzetten. De weg die we samen gaan bewandelen is bij ieder doel verschillend. Bij iedere weg zullen er pieken en dalen zijn. Er zal menig zweetdruppel worden vergoten en met de tanden op elkaar doorgewerkt moeten worden. Maar zal er ook samen gelachen kunnen worden. Met een 100% inzet vanuit beide kanten zal er altijd een mooie eindbestemming in het verschiet liggen. Dat maakt het zo leuk om Personal Trainer te zijn.

Scholing

Ik geloof dat kennis mij de beste basis geeft om op de juiste manier te bepalen hoe wij samen aan de slag gaan. Met mijn ruim 10+ jaar ervaring kan ik mij voor de volle 100% inzetten om samen met jou je doel(-en) te behalen.

Opleidingen

Mijn scholing is begonnen met de opleiding Fysiotherapie, dat bleek mij niet helemaal te liggen Het gaf mij wel een uitstekende basis om versneld het CIOS af te ronden tot Fitness & Health Instructor. Deze opleiding was i.c.m. de studie Sport en Gezondheid Management, op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, hier heb ik mijn Bachelor of Health behaald.

Aan het werk

Na mijn studie ben ik fulltime als spinning-, fitnessinstructeur gaan werken en stroomde ik door tot fitnessmanager. Ondertussen heb ik mijzelf met verschillende opleidingen en cursussen verder ontwikkeld als fitness professional. Ik heb opleidingen gevolgd tot internationaal gecertificeerd Personal Trainer, Master Kettlebell Instructor, Zwanger en Fit instructeur,  TRX Instructor en Freestyle Indoor Cycling Instructor. En ben ik in 2014, naast mijn werk in de sportschool, voor mijzelf begonnen als zelfstandig Personal Trainer. In de loop van de jaren ben ik geschoold op vele vlakken en ik ben er van overtuigd dat ik nooit uitgeleerd zal raken. Elke nieuwe ervaring geeft je weer dat beetje extra kennis dat je meeneemt naar de volgende uitdaging.

Zelfstandig Personal Trainer

In 2,5 jaar tijd heb ik mijn functie als fitnessinstructeur in loondienst kunnen afbouwen en mijn eigen bedrijf als zelfstandig Personal Trainer opgebouwd en heb ik in 2016 de keuze gemaakt om vol voor mijn eigen bedrijf te gaan met Personal Training en Bootcamp trainingen.

Sinds 1 april 2016 ben ik volledig zelfstandig ondernemer en ook dit heeft mij weer veel geleerd. Over het ondernemen van een eigen zaak en alle bijkomende zaken die het soms moeilijk, maar vaak ook geweldig maken om eigen baas te zijn.

Ouderschap

Mijn laatste leer-/levenservaring zijn de geboortes van mijn twee zoons Benjamin (2016) en Sam (2018). Elke dag met hen is weer anders en het is geweldig om ze de wereld te zien ontdekken, hun eigen lichaam te leren bewegen en ook dat geeft mij weer nieuwe inzichten in het menselijk lichaam en geest. Je ben nooit te jong of te oud om te leren van jong en oud!

In de toekomst

Momenteel ben ik mij meer aan het verdiepen in voeding in relatie tot het lichaam en klachten. Met behulp van de opleiding Orthomoleculair Sportconsulent  wil ik mijn klanten nog beter te kunnen helpen de beste versie van zichzelf neer te zetten. Door het creëren van een gezond voedingspatroon en met de ondersteuning van de supplementen van Vitakruid en Herbalife, om tekorten op te heffen, help ik mijn klanten hun doelen te halen.